4 рекомендації про те, як читати і створювати схеми для в'язання гачком


В'язання гачком є ​​улюбленим дозвіллям для багатьох людей. Воно схоже на в'язання спицями, і різниця лише тільки в тому, що у в'язанні гачком ми використовуємо тільки один гачок. Розміри і типи схем різні. Багато що залежить від виду стібків.



Старі та сучасні схеми в'язання гачком

Советы по чтению схем
У 19 столітті схеми використовувалися для відновлення дорогих моделей мережива з різних країн і місць Європи. У 20-му столітті набули популярності вироби з бавовни. Вони ускладнилися майстрами різноманітністю стилів, квітів і схем, які стали більш складними.

Сьогодні є незвичайні і звичайні предмети, які можуть бути пов'язані гачком. Деякі з них це майки, купальники, спідниці, ковдри і сумки, ювелірні вироби, взуття та тварин. У 1970-х в'язання моделей гачком виявилося великим бізнесом, тому що вони показали натуральну текстуру і були недорогими.

Типи гачків і методи їх використання

Коли ви вже визначилися, якого роду шаблон ви будете використовувати, пам'ятайте, що вибір гачка це дуже важлива річ, так як від цього залежить щільність в'язання. Розміри коливаються від 2 до 16 мм. Маленькі розміри гачка більше підійдуть для тонкої роботи ажурного в'язання тонкими нитками. Великі гачки використовуються в основному для грубих ниток - пряжі і вовни. Також існують двосторонні моделі гачків. Їх кінці мають різні розміри.

Для більшості методів потрібно один гачок. Чаші всього пряжа переважніше ниток. Проте все залежить від самого виробу. Можна використовувати нитки різних кольорів для створення кольорових візерунків.

В Інтернеті доступні різні схеми в'язання гачком. Відео та інструкції розміщені на багатьох сайтах і якщо ви хочете створити свій власний дизайн, то існують програми з в'язання гачком.
Поради по читанню схем
Советы для создания своих собственных схем
Існують прямі ряди і кругові ряди. Кругові ряди закінчуються з'єднанням першого та останнього стовпчика. У прямих рядах в'язання виконується від початку ряду до кінця, а потім робота розгортається і в'яжеться з іншого боку.

Інструкція описує весь хід роботи: які стібки застосовуються і скільки їх раз потрібно повторювати, щоб отримати бажаний візерунок. Під час роботи потрібно бути дуже обережним і прочитати все дуже уважно. Скільки стібків і яка послідовність рядів.

В інструкції, яка описує процес в'язання, часто можна зустріти різні символи. Наприклад, символ, що виглядає як хрест - †. Цей символ говорить вам, що треба виконувати стібки поки не дійдете до цього символу, а потім повторити стібок ще один раз. Якщо ви вибрали складний візерунок, будьте готові, що ви часто будете зустрічати цей символ. Потім виконуйте роботу необхідними стібками, дотримуйтесь інструкцій, і вони підкажуть вам, як закінчити роботу.

Коли ви побачите символ *, то ви повинні знати, що все що між двома такими символами необхідно повторити зазначену кількість разів. Освоїтися з читанням схем дуже легко, тільки якщо ви уважні і дотримуйтесь порад.
Поради для створення своїх власних схем

Коли у вас є хороший досвід читання схем, ви можете спробувати створити свій власний проект. По-перше, ви повинні вирішити мета вашого майбутнього проекту. Це може бути що завгодно - светр або топ, кепка або серветка.

Використовуйте шаблони, які допоможуть вам створити свою власну схему. Пам'ятайте, що існує безліч програм з в'язання гачком, які допоможуть вам з проектуванням. Програми ви можете знайти в інтернеті як безкоштовні, так і за помірну ціну.

В'яжіть виріб і записуйте кожний раз, якщо ви робите які-небудь зміни в схемі. Нотатки робіть на папері.

Слідуйте за своїм записами та інструкціями.
Зверніть увагу, свої помилки і виправте їх у програмному забезпеченні.
Сфотографуйте продукт і створіть свій веб-сайт, де ви можете продати його.

Всі моделі продаються на інтернет-сайтах або в магазинах рукоділля, на ярмарку.
Якщо ви прислухаєтеся до цих порад, ви досягнете успіху, як у читанні схем, так і в створенні гарних і красивих речей своїми руками. Усілякі інструкції та поради допоможуть вам зробити різні речі, щоб прикрасити ваш одяг і будинок.
Ви можете ознайомитися з російською версією статті: 4 рекомендации о том, как читать и создавать схемы для вязания крючком.