Квіти з бісеру: способи і прийоми плетіння з бісеру


З бісеру можна зробити багато прекрасних речей. Квіти з бісеру це окремий напрямок бісероплетіння. Вони прекрасні, повітряні. Якщо правильно підібрати бісер вони зможуть конкурувати за красою з справжніми квітами. Плести квіти з бісеру це цікаве заняття. До того ж, результат перевершує всі очікування. Далі ми познайомимо вас з різними техніками плетіння квітів з бісеру. Основні техніки, які застосовуються для плетіння це голчаста, петельная, паралельна і французька. Розглянемо кожну техніку більш докладно.


Голчасті плетіння

Игольчатое плетение
Проста техніка бісероплетіння. Голчасті плетіння застосовується для того, щоб робити одинарні стовпчики з бісеру. Прекрасно підійде для тичинок квітки.

1. Візьміть тонкий дріт, і насадити на неї необхідну кількість бісеру.
2. Посуньте бісер до середини дроту і складіть дріт навпіл.

3. В залежності від величини тичинки, пропустіть дріт від 2й або 4-й бісеринки на дроту до самого кінця крізь весь стовпчик з бісеру.

4. Обидва кінці дроту переплетіть між собою.

Плетіння петлями

Плетение петлями
Плетіння петлями дуже проста техніка бісероплетіння. Її можна використовувати для плетіння маленьких пелюсток або листочків. Цей спосіб плетіння широко використовують для дерев з бісеру. Так як маленькі петельки дуже схожі на листочки дерева. Виконується плетіння петлями наступним способом.

1. Беремо дріт потрібної довжини і нанизуємо на неї бісер, щоб він сидів вільно.

2. Скручуємо петлі, залишаючи на петлі потрібну кількість бісеру.

3. Після кожної петлі дріт кілька разів перекручуємо, щоб добре зафіксувати петлю.

Паралельне плетіння

Параллельное плетение
Паралельне плетіння бісером це більш складна техніка. Ви можете робити як плоскі, так і об'ємні квіти в цій техніці. Паралельне плетіння використовується для плетіння пелюсток квітів та листя. Особливість цієї техніки полягає в тому, елемент плететься зверху вниз, виконується кожен ряд послідовно.

Розглянемо паралельне плетіння на прикладі пелюстки.

Формула 1-1-2-4-4-4-3-2. Це означає, скільки бісерін необхідно для кожного ряду пелюстки. У нашому випадку у нас 8 рядів. Візьмемо дріт 12 "(30см).

 Ряд 1. Нанизуємо на дріт 1 бісеринку. Зрушимо її до середини дроту. Складемо дріт навпіл.

Ряд 2. На праву частину дроту нанизуємо 1 бисерину. Протягуємо через бисерину з лівої сторони ліву частину дроту.

Ряд 3. На праву частину дроту нанизуємо 2 бісеріни. І через весь ряд простягаємо ліву частину дроту.

Параллельное плетение

Ряд 4. Нанизуємо на праву частину дроту 4 бісеріни і другу частину дроту протягуємо через весь ряд. Отцентріруем четвертий ряд відносно третього. Ряди 5 і 6 виконуємо також як і 4 ряд.

Ряд 7. Набираємо на праву частину дроту 3 бісеріни і пропускаємо через них інший кінець дроту. Центруючи ряд відносно попереднього ряду.

Ряд 8. Набираємо на один кінець дроту 2 бісеріни і пропускаємо через них другий кінець дроту. Скручуємо кінці дроту, щоб зафіксувати бісеріни. Наш пелюстка готовий.

 Якщо необхідно з'єднати пелюстки між собою в нижніх 6, 7, 8 рядах. Плетемо наступні пелюстки за схемою, коли доходимо до 6-го ряду з боку з'єднання чіпляємо нашу робочу дріт, яка вийшла з 5-го ряду бісеру, через бічні петлі попереднього пелюстки. Проробляємо це з'єднання також у 7 і 8 рядах.

Французьке плетіння

Французское плетение
Французьке плетіння бісером дуже поширена техніка. Вона використовується також як і паралельне плетіння для виготовлення листочків і пелюсток. Це досить просте плетіння, яке часто використовується для плетіння квітів.

Розглянемо докладніше техніку французького плетіння бісером.

1. Робимо стрижень листка. На дріт набираємо необхідну кількість бісеру. У нашому прикладі 9 штук. На кінці дроту робимо петлю, яка буде перешкоджати випаданню бісеру зі стрижня.

2. На кінці стовпчика бісеру, на стрижні закріплюємо довгий шматок дроту, на яку нанизуємо 1 круговий ряд бісеру згідно зі схемою (11 бісеринок). Обмотуємо дріт навколо стрижня, щільно притискаючи бісер до стрижня.

3. Набираємо 2 ряд бісеру (11 бісеринок). Обмотуємо дріт навколо стрижня, щільно притискаючи бісер до стрижня.

4. Набираємо 3 ряд бісеру (15 бісеринок). Обмотуємо дріт навколо стрижня, щільно притискаючи бісер до стрижня.

5. Набираємо 4 ряд ​​бісеру (15 бісеринок). Обмотуємо дріт навколо стрижня, щільно притискаючи бісер до стрижня.

6. Розмотує верхню петлю на стрижні і вплітаємо її в останній ряд. Залишок обрізаємо.

У наступних статтях присвячених бісероплетіння квітів з бісеру ви познайомитеся зі схемами різних кольорів проліски, тюльпани, дзвіночки, волошки.

Ви можете ознайомитися з руської версією статті: Цветы из бисера: способы и приемы плетения.